Карта розділу: Етнічні кухі

Поурочно-тематичний план

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
ХЕРСОНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ
РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА



                                                                       Затверджено
                                                                                             Заступник директора з НР
_____________ А.ЯСоловян


ПОУРОЧНО - ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН
з  предмета
«Етнічні кухні»
(Кількість годин – 45)

Професія – кухар
Код – 5122
Кваліфікація: ІІІ, ІVVрозряди

(ДЛЯ ГРУП «КУХАР. ОФІЦІАНТ»,  «КУХАР.  КОНДИТЕР»
на базі загальної середньої освіти,
«КУХАР.  КОНДИТЕР»
на базі повної середньої освіти)

Розглянуто на засіданні
методичної комісії з професії «Кухар»
Протокол №1 від 30 серпня 2016 р.
Голова МК ____________ А.О. Малига

Розглянуто на засіданні
методичної комісії з професії «Кухар»
Протокол №1 від   серпня 2017 р.
Голова МК ____________ А.О. Малига

Розглянуто на засіданні
методичної комісії з професії «Кухар»
Протокол №1 від   серпня 2018 р.
Голова МК ____________ А.О. Малига


уроку
Назва теми розділу, уроку
Кількість годин
1
2
3
Тема 1.  Вступ.  Етнічна кухня як чинник розвитку
               кулінарного туризму.

2

1

Мотивація  та  цілеспрямованість  у вивченні  дисципліни  «Етнічні кухні». 

1

2

Чинники формування відмінностей та умови сучасного успішного позиціонування.
1
Тема  2. Кухня  країн  Європи.
13

3

Національна  кухня  німців  і австрійців
Характерні особливості німецької кухні.

1

4
Режим  харчування  австрійських  туристів. Продукти,  які займають  головне  місце  за  столом  австрійців.
Типові страви. Регіональні відміни, напої.

1
5

Рекомендоване меню для туристів з Німеччини і Австрії.
1

6

Історична  довідка  французької  кухні.
 Класифікація французької  кухні.

1

7

 Найпопулярніші  продукти,  які  займають  головне місце  за столом  французів. Характерна риса французького столу та режим харчування  французів.

1

8

Поширені страви  та економність французької кухні. Рекомендоване меню для туристів  з  Франції.

1

9

Характерна особливість іспанської та португальськоїкухонь. Вплив кліматичного  поясу  на  характер  харчування  іспанців.

1
10
Відмінні риси іспанської кухні від португальської. Рекомендоване меню для туристів з Іспанії і Португалії.
1

11

Історія італійської  кухні.
Специфічні  ознаки  італійської  кухні. 

1

12

Найтиповіші італійські страви.
Візитна картка італійської кухні.

1

13

Фізіологія харчування італійців. Асортимент страв італійської кухні. Рекомендоване меню для туристів
 з Італії.

1

14

Типова скандинавська кухня.
Основна характеристика страв  шведської  кухні.

1

15

Відомий шведський стіл, його різновиди. Обслуговування по типу «шведського столу».
 Рекомендоване меню для туристів із Швеції. Залік.

1
Тема  3. Кухня  країн Азії.
11

16
Регіональність китайської  кухні.
Традиції і сучасність китайців.

1



уроку
Назва теми розділу, уроку
Кількість годин
1
2
3


17

Правила приготування в китайській кухні. Кулінарні канони  Китаю. Основні кулінарні секрети по-китайському. Триразовий режим харчування китайців.


1

18

Секрет харчування китайців. Особливості трапези китайців.Рекомендоване меню для туристі з Китаю.
1

19

Характерні особливості турецької  кухні.
 Розмаїття смаків і складників турецької кухні.
1

20

Загальні відомості про турецьку кухню. 
Найпопулярніші  страви  Туреччини.
1

21

Характерні  ознаки  кухні  ізраїльтян.
Золоті правила єврейської кухні.
1

22

Кашрут. Правила кошерної їжі. Головні принципи кашрута.
Традиції кошерного харчування.
1
23
Заборонена до вживання їжа. Типові страви єврейської кухні.
1

24

Особливості  японської  кухні. Основні  продукти харчування в Японії.  Раціон харчування японців.

1

25

Ритуали вживання їжі в Японії. Правила хорошого тону по японськи.  Сучасна японська кухня.

1

26
Використання квітів у приготуванні страв. Рекомендоване меню  для туристів з Японії. Залік.

1
Тема  4.   Кухня  країн  Америки.
4

27

Основні принципи  американської   кулінарії.
 Основні продукти раціональної американської кухні.

1

28
Улюблені страви американців.
Походження символів американської кухні.
1

29

Улюблені  страви  канадців.  Особлива гордість канадцівСтрави, які  не  вживають  канадські  туристи.

1

30

Кухня різних регіонів Аргентини.
Аргентинські солодощі.  Залік.

1
Тема  5.  Кухня  Австралії і Океанії.
2

31

Характерні  особливості  австралійської  кухні. Типові австралійські страви. Австралійські делікатеси.

1

32

Неповторна своєрідність островів Океанії. Національний стиль  кулінарії Нової Гвінеї.
Загальна  характеристика  зеландської  кухні

1
Тема  6. Кухня  Закавказзя.
3

33

Національний кулінарний стиль мешканців Грузії. Регіональні особливості грузинської кухні.
Переважаючі продукти  грузинської кухні.

1

34

Основні традиційні страви грузинської кухні.
Солодкі страви.

1



уроку
Назва теми розділу, уроку
Кількість годин
1
2
3

35

Історичні витоки Вірменії та її кухні.  Традиційна вірменська кулінарія. Типові страви  вірменської кухні. Залік.

1
Тема  7. Кухня  слов’ян.
10

36

Особливості формування народної слов’янської кухні.
Турецький вплив на болгарську кухню.

1

37

Особливості болгарської кулінарії. Національна болгарська кухня. Типові страви болгарської кухні.

1

38

Відбиток історії країни на польську кухню. Регіональні особливості польської кухні. Сучасна польська кухня.

1

39

Смакова основа чеської кухніТрадиційна чеська кухня.
1

40

Характеристика білоруської кухні. Основа сучасної білоруської  кухні.

1

41

Етапи розвитку російської кухні.  Ритуальні страви російської  кухні. Запозичені страви до російського столу. Забуті страви російської кухні.

1

42


Становлення російського  національного столу. Характер  російських страв. Традиційні російські страви.

1

43

Формування української кухні.
Характерний стиль кулінарного мистецтва українців.

1

44

Популярні  продукти  харчування українців . Національні ознаки української кухні.

1
45

Забуті українські страви. Сучасна українська кухня.Залік.
1

Статистика

Зараз у блозі:

Загальна кількість переглядів сторінки

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *