Карта розділу: Етнічні кухі

Тема уроку № - 3. Національна кухня німців і австрійців. Характерні особливості


Тема 2:   Кухня  країн  Європи.
Тема уроку № - 3. Національна  кухня  німців  і австрійців. Характерні особливості
                                 німецької кухні.
План
1.     Географічне положення Німеччини і Австрії.
2.     Національна  кухня  німців  і австрійців.
3.     Характерні особливості німецької кухні.

                                             1.Географічне положення Німеччини:
      Федеративна Республіка Німеччина (ФРН), держава в Центральній Європі, яке з 3 жовтня 1990 об'єднало всі території, розділені між двома  німецькими державами після Другої світової війни. На суші межує з Данією на півночі, з Нідерландами, Бельгією, Люксембургом і Францією на заході, Швейцарією і Австрією на півдні, Чеською Республікою та Польщею на сході і південному сході. За чисельністю населення Німеччина посідає друге місце в Європі (після Росії), а за площею - шосте (після Росії, Україні, Франції, Іспанії і Швеції). Німеччина - провідна економічна держава Європи.
ü  Географічне положення Австрії:
      Австрія - федеративна держава розташована в самому центрі Європи. Колись ядро Австро-Угорської імперії, сьогодні - країна, що дотримується політики нейтралітету. Батьківщина великого Моцарта і віденського вальсу, центр гірськолижних курортів - все це особливо приваблює сюди туристів.
Ця невелика країна розташована в центрі Європи і яка не має виходу до моря. Межує з Чехією, Словаччиною, Угорщиною, Словаччиною, Німеччиною, Італією, Швейцарією, Ліхтенштейном. Її територія витягнута сильно звуженим на заході і розширеним на сході клином.
Австрія - одна з найбільш економічно розвинених країн Європи.

                                         2.Національна  кухня  німців  і австрійців:
      Німецька кухня настільки багата як і сама країна. В Гамбурзі надають перевагу виловлюванню риби та інших морепродуктів. Сарленд, Гесен, Турінген і Зесен по праву називають містами кулінарії. В долині Рейну вино виробляють лише зі стиглих грон. Рецепти ж приготування цього напою передаються з покоління в покоління. Це справжнє мистецтво. Характерні також вареники та галушки по швабському. Протягом двох днів кожного року в столиці Швейцарії проводять карнавали з поїданням вареників та галушок. На Великдень вони святять хлібці та шоколад. Все посвячене вони з’їдають у саду.
В Ліхтенштейні всі німецькі страви можна зустріти тільки в ресторанах. Тут збереглись страви часів Вермахту «М’ясна нарізка», «Картопляний горщик» та інші.
Вона розвивається історично.
      Австрійська кухня багато чим завдячує національній. Серед них такі страви як суп, м’ясо на рожні, м’ясо на вогнищі та інші. Успіх ресторану – вдале найменування страв. З найменування є: рогалики з маком та сирний струдель. Значною увагою користується і виноробна кухня зі своїми рецептами приготування.
Австрійська кухня дуже традиційна і сильно відрізняється в різних землях країни. У національній кухні відчувається італійський і німецький вплив, дуже багато спільних рис з кухнею Угорщини, Чехії, Словенії і навіть Туреччини.
                                                3.Характерні особливості німецької кухні:
      Німецька кухня відрізняється великою різноманітністю страв з різних овочів, свинини, птиці, дичини, телятини, яловичини і риби. Овочів споживається дуже багато, особливо у відварному вигляді, як гарнір - цвітна капуста, стручки квасолі, моркву, червонокачанна капуста і ін.

       Надзвичайно популярні у німців бутерброди з різними продуктами: маслом, сиром, ковбасою, сиркової масою, рибою і ін. У асортименті закусок - салати з овочів, шинка, ковбасні вироби, шпроти, сардини, страви з оселедця з різними соусами, м'ясні і рибні салати, заправлені майонезом, і т. д.
       З перших страв широко поширені різні бульйони: з яйцем, галушками, рисом і помідорами; суп-локшина, суп-пюре з гороху, цвітної капусти, курей і дичини. У деяких районах Німеччини популярні хлібний, пивний супи. Взимку особливо хороші густі м'ясні супи «Айнтопф». 
      Широке використання ковбас, сосисок, сардельок - характерна риса німецької кухні. У всьому світі всіма відомі сосиски з тушкованою квашеною капустою.
      Інша характерна риса німецької кухні - широке застосування для приготування других  страв натурального м'яса. Такі, наприклад, котлети і шніцелі відбивні, філе по-гамбурзьки, чвар, шморбратен, шнельклопс, біфштекс по-гамбурзьки та ін. Дещо менше використовується м'ясо в січеному вигляді. 
    Риба подається найчастіше у відвареному і тушкованому вигляді.
     З солодких страв популярні фруктові салати з дрібно нарізаних плодів, які посипають цукровою пудрою і поливають фруктовими соусами або сиропами (подають їх в сильно охолодженому вигляді); компоти, киселі, желе, муси, всілякі запіканки з фруктовими соусами, морозиво, фрукти і обов'язково натуральний кава з молоком.
       Традиційно Німеччина вважається країною, де люблять м'ясо і картоплю. Незважаючи на те, що вегетаріанські ресторанів і ресторани здорової їжі стає все більше, знаходячись в цій країні краще всього припинити думати про калорії і рівень холестерину. 
      Ранок починається з хорошого німецького сніданку, що складається з булочок, варення, сира, холодного м'яса, яєць, зварених круто, і кави або чаю. Чесно кажучи, багато німців перейшли на легші сніданки, що складаються з кукурудзяних пластівців або мюслі, але відвідувачам все ж таки можуть подати традиційну м'ясну нарізку і вариво. 
     Обід є основним денним прийомом їжі, але сніданок зазвичай такий щільний, що нічого страшного, якщо опівдні німці просто перекусять сарделькою, купленою в одному з широко поширених вуличних кафе. 
     Вечеря в цілому достатньо легка, але це може означати, що Вам подадуть цілу тарілку сосисок і галушок.


Статистика

Зараз у блозі:

Загальна кількість переглядів сторінки

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *